Ajka Távhő a környezetbarát kényelem !

Korszerűsítés


Használati melegvíz költségek csökkentése

A használati melegvíz-szolgáltatási célú távhőszolgáltatásról az épületekre vonatkozóan tudni kell, hogy szolgáltató legalább 40 °C melegvíz hőmérsékletet biztosít a lakások kifolyócsapjainál, de ehhez az ellátott épületben az alap és felszálló vezetékek cirkulációs rendszerének is jól kell működnie.

Audemars Piguet Replica

A fogyasztó azt igényelné, hogy a melegvízcsap megnyitását követően azonnal az előirt hőmérsékletű melegvíz jelenjen meg. Ez fizikai okokból nem teljesíthető, mivel a lakáson belüli vízszintes, hosszabb ideig használaton kívüli vezetékben lehűl a melegvíz, és a csap újranyitásakor a már lehűlt víz folyik ki előbb. A cirkuláció nem megfelelő működésének leggyakoribb oka egyes épületekben a felszálló vezetékek cirkulációs vezetékeinek hiánya, a legrégebbi épületeknél a cirkulációs és használati melegvíz vezetékek vízkövesedése, elszennyeződése.

Sajnálatos, hogy néhány épületben csak az alap vezetékek cirkulációja működik, a felszálló vezetékek cirkulációs rendszere nincs kiépítve. A korszerűsítés azért sürgető, mert a felhasználóknak, illetve díjfizetőknek az előírt hőmérsékletű melegvíz vételezés többlet vízfelmelegítési hődíjat és magasabb ivóvíz költséget okoz.

Korszerűsíteni kell az épületekben a fűtési és használati melegvíz felhasználó berendezéseket és a távhő egyéb előnyei mellett versenyképes lesz bármilyen más hőellátási móddal.

swiss replica watches