Ajka Távhő a környezetbarát kényelem !

Hírek


Kisebb hőveszteség, egyéni szabályozás új beruházásunk révén

Csökkenti a fűtési rendszer hőveszteségét és a felhasznált elektromos energia mennyiségét az a beruházás, amelyet az Európai Unió támogatásával hajtunk végre. Ennek eredményeként kevesebb üzemzavarra is számíthatnak a felhasználók. A program 2014.12.31-ig befejeződött.

Ajkán 7000 lakás tulajdonosa, és 364 nem lakossági fogyasztó veszi igénybe a távfűtési szolgáltatást. A város lakosságának 70 százaléka kapja a fűtést és a meleg vizet a távhőrendszerből.

A projekt keretében 21 lakóépületben helyeztünk el távfelügyeleti rendszerrel irányítható felhasználói hÅ‘központot, amely három korábbi szolgáltatói egység működését váltotta fel. A beruházással jól vezérelhetÅ‘, az egyéni igények szerint szabályozható rendszer jött létre. A fejlesztéshez több mint 73 millió forint támogatást kapunk az Európai Uniótól, ami a teljes összeg 50 százaléka. Az utóbbi idÅ‘ben gyakran érkezik panasz arra, hogy a jelenlegi vezetékek burkolata sérült, nem tartja megfelelÅ‘en a hÅ‘t. Ezért az energiaellátását korszerű, kis hÅ‘veszteségű, elÅ‘reszigetelt vezetékekkel végezzük majd el.