Ajka Távhő a környezetbarát kényelem !

Hírek


Radiátorcsere, ürítés és töltés: Szükséges teendők

A szolgáltatásba bekapcsolt felhasználó csak az épülettulajdonosok, (illetve közös képviselő) és a távhőszolgáltató előzetes hozzájárulásával helyezhet vagy alakíthat át, már meglévő felhasználói berendezést.

Az ehhez szükséges formanyomtatványok beszerezhetők a Távfűtési Ügyelet (Ajka, Semmelweis u. 1/A.) munkatársaitól.

A megfelelő típusú fűtőtestek kiválasztását, méretezését társaságunk végzi díjmentesen. A fűtési hálózat leürítésének, illetve feltöltésének díja fűtési időszakon kívül 6.000- Ft + ÁFA / megrendelés, fűtési időszakban 12.000- Ft + ÁFA / megrendelés melyet a Távfűtési Ügyelet munkatársainál tudnak megrendelni, valamint befizetni felhasználóink. 

A rendszer töltését az ürítés napjától számítva 7 napon belül el kell végezni. A felhasználó tulajdonában lévő berendezések üzemeltetése, karbantartása, fejlesztése a tulajdonos feladata. A javítási, karbantartási feladatokat úgy célszerű szervezni, hogy a fűtési időszakban (szeptember 15-től, május 15-ig) csak rendkívül indokolt esetben, üzemzavar esetén történhet munkavégzés. A felhasználó csak a távhőszolgáltató előzetes hozzájárulásával helyezhet át, alakíthat át felhasználói berendezést. A radiátorok egy osztatlan közös tulajdon részét képezik, ezért radiátorcsere esetén a felhasználóknak egyeztetési kötelezettsége áll fenn az épület tulajdonosaival szemben.

A feltöltés elmaradása:

Sok esetben előfordul az is, hogy a közös képviselők tudta nélkül szerelik le a tulajdonosok a radiátorokat. Ez különösen ősszel jelent problémát, amikor a hideg időjárás beköszöntével a közös képviselő megrendeli a fűtést. Ilyen esetekben fordul elő, hogy fűtés indításakor a rendszer nincs feltöltve, vagy nem üzemel megfelelő módon, ezért a fűtés indítása jelentős késedelmet szenved. Kérjük, hogy a radiátorcserét megfelelő felkészültségű szakemberrel végeztessék el!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megrendeléseiket, (ürítés/töltés) illetve a munkálatok megkezdésének, befejezésének időpontját a Távfűtési Ügyeleten be kell jelenteni. A tervezett fűtéskorszerűsítéseket fűtési idényen kívül javasoljuk elvégezni!


Ügyfélszolg:

8400 Ajka,
Móra Ferenc utca 26.
Telefon: 88 312-989
munkaidőben

Ügyelet:

Telefon: 88 312-396
00:00 és 24:00 között
hiba bejelentése