Ajka Távhő a környezetbarát kényelem !

Hírek


Radiátorcsere, ürítés és töltés: Szükséges teendők

A szolgáltatásba bekapcsolt felhasználó csak az épülettulajdonosok, (illetve közös képviselő) és a távhőszolgáltató előzetes hozzájárulásával helyezhet vagy alakíthat át, már meglévő felhasználói berendezést.

Az ehhez szükséges formanyomtatványok beszerezhetők a Távfűtési Ügyelet (Ajka, Semmelweis u. 1/A.) munkatársaitól.

A megfelelÅ‘ típusú fűtÅ‘testek kiválasztását, méretezését társaságunk végzi díjmentesen. A fűtési hálózat leürítésének, illetve feltöltésének díja fűtési idÅ‘szakon kívül 6.000- Ft + ÁFA / megrendelés, fűtési idÅ‘szakban 12.000- Ft + ÁFA / megrendelés melyet a Távfűtési Ãœgyelet munkatársainál tudnak megrendelni, valamint befizetni felhasználóink. 

A rendszer töltését az ürítés napjától számítva 7 napon belül el kell végezni. A felhasználó tulajdonában lévÅ‘ berendezések üzemeltetése, karbantartása, fejlesztése a tulajdonos feladata. A javítási, karbantartási feladatokat úgy célszerű szervezni, hogy a fűtési idÅ‘szakban (szeptember 15-tÅ‘l, május 15-ig) csak rendkívül indokolt esetben, üzemzavar esetén történhet munkavégzés. A felhasználó csak a távhÅ‘szolgáltató elÅ‘zetes hozzájárulásával helyezhet át, alakíthat át felhasználói berendezést. A radiátorok egy osztatlan közös tulajdon részét képezik, ezért radiátorcsere esetén a felhasználóknak egyeztetési kötelezettsége áll fenn az épület tulajdonosaival szemben.

A feltöltés elmaradása:

Sok esetben elÅ‘fordul az is, hogy a közös képviselÅ‘k tudta nélkül szerelik le a tulajdonosok a radiátorokat. Ez különösen Å‘sszel jelent problémát, amikor a hideg idÅ‘járás beköszöntével a közös képviselÅ‘ megrendeli a fűtést. Ilyen esetekben fordul elÅ‘, hogy fűtés indításakor a rendszer nincs feltöltve, vagy nem üzemel megfelelÅ‘ módon, ezért a fűtés indítása jelentÅ‘s késedelmet szenved. Kérjük, hogy a radiátorcserét megfelelÅ‘ felkészültségű szakemberrel végeztessék el!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megrendeléseiket, (ürítés/töltés) illetve a munkálatok megkezdésének, befejezésének idÅ‘pontját a Távfűtési Ãœgyeleten be kell jelenteni. A tervezett fűtéskorszerűsítéseket fűtési idényen kívül javasoljuk elvégezni!

Richard Mille Replica